Jailhouse Stage 19.10


Fengselsbanda
Skyldig som Faen og Rock`n Roll Express Train Spiller sammen på Kafe K.

Rock`n Roll Express Train

Dette bandet består av tidligere Blueshusbeboere som i flere år utgjorde den harde kjernen i husbandet Skyldig som faen fra blueshuset på Bastøy. Med unntak av Jens S. Nystein, som fortsatt bor på Blueshuset og er vokalist og gitarist i Skyldig som Faen, er de andre medlemmene av bandet nå frie menn, men fortsetter å spille i bandet Rokc`n Roll Express Train

Skyldig som Faen

Bandet Skyldig som Faen består av innsatte på Bastøy fengsel som bor og øver på Blueshuset, som i realiteten er noe så unikt som et musikalsk kollektiv inne i landets største åpne fengsel. Bandet har eksistertsiden 2011med varierende besetning og har siden oppstart spilt 125 spillejobber, hvorav de fleste utenfor fengselet de siste årene, noe som blant annet omfatter spektakulære oppdrag som en times live konsert fra Bastøy Kirke for Bluesasylet (NRK P2) med Knut Reiersrud, konsert for 500 gjester i den Britiske ambassaden i Oslo på Dronning Elizabeths fødselsdag og konsert for de russiske jentene i Pussy Riot på Blueshuset.
Bandet spiller en blanding av røff blues og rock med mange egenproduserte låter og har, takket være samarbeidet med Blues Factory AS, Norsk Blues Union (NBU) og Notodden Bluesfestival, spilt på en rekke Bluesklubber og festivaler, som blant annet omfatter Jailhouse Stage 7 år på rad: Hagan Musikkfestival, Prison Stage, Piratfestivalen, Horten Bluesklubb, Tønsberg Roots Club, Vestfold Blues og Rock klubb, Skedsmo Bluesklubb og Arendal Bluesklubb. Tre av medlemmene i bandet var blant fjordårets deltagere fra Blues Factory AS på Little Stevens Blues School 2018 på Notodden, hvor de fikk musikalsk opplæring og veiledning i studioarbeid fra blant andre Steven van Zandt, kanskje bedre kjent som Bruce Springsteens faste gitarist «Little Steven»
CC:200/250