top of page
Grenland Blues og Rootsklubb bruker Kafe K som sin scene

OM OSS

Blues
cropped-Logo-BMP-2-1.png

"Velkommen til Grenland Blues og Roots klubb"

Hovedsene på kafe K.

"Billetter kjøpes i døra på  konsertsted"

- Husk medlemskort hvis du skal ha medlemspris

Vi har KafeK som hjemmescene, men lokale annonseres til hver konsert.

Dørene åpner kl 20, og konsertene begynner kl 21, 3. lørdag i måneden, hvis ikke annet er annonsert.

Det er mulig å ta en matbit før konserten og spisegjester kan reservere plasser i konsertlokale. Må forhåndsbestilles på Kafe K, tlf 465 00 032

Spisegjester kan reservere plass frem til 21:00

Medlemmer kan reservere plass frem til 21:15 

Styret i Grenland Blues og Roots Klubb

kjersti.png

Kjersti Kamperhaug

Leder

Wenche-K1-300x200.jpg

Wenche Klavenes

Kasserer

Terje1-300x200.jpg

Terje Norli

Styremedlem

Tlf: 916 02 874

Mail: tnorl@online.no

John-Reidar-300x200.jpg

John Reidar Solstad

Nestleder

Tlf: 975 85 373

Mail: jrsolstad51@gmail.com

Osvald1-300x200.jpg

Vidar Osvald Haugen

Varamedlem

Tlf: 906 19 164

Mail: vo-haug@online.no

Thorfinn1-300x200.jpg

Thorfinn David Jenssen

Styremedlem

Øistein1-300x200.jpg

Øistein Doksrød 

Booking ansvarlig

Ole Jørgen.jpg

Ole Jørgen Iversen

Sektretær

Tlf: 90366031

Mail: ojiversen@gmail.com

gbrk.png

Bjørn Erik Brenne

Varamedlem

Grenland Bluesklubb sin historie

Tekst: Terje Norli

En dag i april 1996 bestemte noen mennesker seg for å gjøre noe med musikktørken i Grenland. Det var bluesen som våre hjerter nærmest og etter å ha observert mange Grenlands folk på diverse festivaler mente vi det var mulig å starte en blues klubb i Grenland.

Den 23. mai hadde interimsstyret sitt første møte og initiativtakerne den gang var Erik Eriksen, Rune Evensen, Jørn Westgård, Bente Slettemo (Leder), Øystein Doksrød, Ari Løkken og Terje Norli.

En ting var vi enig om – Klubbens formål er å skape et rikt miljø for bluesen i Grenland hele året. Så var spørsmålet hvor klubben skulle ha tilholdssted. Etter å ha sett kjellerlokale på Park i Porsgrunn, visste vi med en gang at dette var det perfekte sted for en bluesklubb.

Bluesklubben hadde sin første konsert 23. august med det norske bandet Tiger City Jukes. Kvelden ble en kjempesuksess, full trøkk, feit musikk og over 90 nye medlemmer. Årsskiftet 1996/1997 var vi nesten 600 betalende medlemmer og vi var Norges største bluesklubb.

Det ble nå arrangert gjennomsnitt en konsert pr måned og samarbeidet med Park restauranten gikk bra.I den første tiden hadde vi besøk av en rekke kjente bluesnavn, her er det nok å nevne, Bobby Mack, Coco Montoya, Lazy Lester, Stan Webb m.fl. pluss de norske bluesnavn som Vidar Busk og diverse store norske bluesnavn fra Notodden. Et navn som bør trekkes frem er Håkon Gamles Bluesband med Magne Arild Hausvik i spissen. Påsken 2003 var han og spilte for Grenland Bluesklubb for syvende gang så vi kan si han er blitt som et husband for oss. Det bør også nevnes at Håkon Gamles Bluesband gjennomførte vår første barneblues forestilling i oktober 2000, noe som var meget vellykket og frister til gjentakelse.

I 1999 fikk vi æren av å avholde årsmøtet i Norsk Bluesunion, hvor det kom tilreisende fra alle landets bluesklubber. Årsmøtet ble avholdt på Hotell Ibsen i Skien . Årsmøtet begynte Fredags kvelden på Park kjelleren med Good Time Charlie, men hovedarrangementet var dagen etterpå på Parkbiografen i Skien med Notodden Blues Band og mange tilreisende gjester på scenen. Hvilken happening det ble !

Høsten 1999 fikk vi utkastelse av Park kjelleren grunnet ombygging til restaurant drift noe som medførte at konsertene resten av dette året ble kjørt på Kafe K. Det å kjøre våre konserter på Kafe K ble bare en midlertidig løsning for oss, da dette stedet egner seg dårlig for vår type konserter. Men det var ikke bare vi som ble hevet ut av Park, Rockeklubben i Porsgrunn sto opp i det samme problemet. Dette betydde at vi nå måtte begynne å snakke sammen og se på et mulig samarbeide. Dette samarbeide skulle vise seg å være meget fruktbart og vellykket.

Konsertstedene i Porsgrunn er ikke akkurat i hopetall, men etter å ha blitt tipset om kjelleren på Folkets Hus, startet vi forhandlinger med de. Gamle kjelleren på Folkets Hus er et sted som de fleste voksne ungdommer i Grenland har vært innom en eller annen gang, da det har vært  konsertsted og diskotek i mange år.

Vi fikk til en bra avtale med Folkets Hus, og døpte stedet til Sort & Blå Scene, myntet på de to fargene som representerer de to musikk formene, rock og blues.
Da det ikke var organisert bardrift på stedet lenger måtte vi etablere et eget selskap som het Sort & Blå Scenedrift, registrerte dette i Brønnøysund, søkte om skjenkebevilling og startet med dette vårt eget sted.

Åpningskonserten ble 14. januar 2000 med ingen ringere en Reidar Larsen. Kjempesuksess fra første stund. Dette stedet skulle drives på dugnadsånd fra gode medarbeidere i blues og rockemiljøet men en konsertfrekvens på 2-3 konserter i måneden ble dette et hardt kjør som ingen var tjent med.

Eierne skrudde stadig opp husleien noe som medførte at fortjenesten av å drive sitt eget sted ble minimal etter hvert. Vi merket også etter hvert at medlemstallet var sterkt synkende og er nå 200 – 250 pr år. Dette tilsier at vi er bland de 5 største klubbene i landet, noe vi har vært hele tiden.

Grenland Bluesklubb har i alle år vært drevet bra organisatorisk, det har vært bra oppfølging av våre medlemmer og de får i forkant av hver konsert et eget skriv om konserten. Alle som er medlem får rabatterte inngangsbilletter på våre og andre bluesklubbers arrangementer. Ved siden av dette får de bladet Blues News 5 ganger pr år.  Medlemskontigenten har steget fra Kr 50,-i 1996 til 250,- i 2003.

Ledere av Grenland Bluesklubb har vært:

1996 – 2000 Bente Slettemo

2000 – 2003 Terje Norli

2003 –          Kristin Fragell

Våren 2003 begynte så Grenland Bluesklubb og Rockeklubben i Porsgrunn å se seg etter et annet sted og valget falt igjen på kjelleren i Park som hadde stått tomt lenge etter en mislykket restaurantdrift der nede. Eierne av Park ville gjerne ha oss tilbake og avtalen er nå i boks. Vi forsetter driften på Folkets Hus ut mai måned og regner med en gjenåpning av nye Sort & Blå Scene 1 september 2003.

bottom of page