top of page
  • Forfatterens bildeGrenland Blues og Roots Klubb

Billy T Band 18.9 - 2021

Helt siden Bill solgte pølser under Woodstock festivalen i 1969 har han visst at det var på scenen han ville være. Sitt første band, The Post War Baby Boom Blues Band, dannet han sammen med Stanley Eisen (aka Paul Stanley i Kiss) på midten av 60-tallet. Siden har han stått på de fleste Blues- og Folkscener rundt om i verden, og har bl.a. delt scene med John Prine på Edmonton Folk Festival - hvor de begge forelsket seg i samme dame.

Bill ble svært godt mottatt da han kom til Norge på 1990-tallet, og har vært involvert i en rekke band og prosjekter - alt fra leder av husbandet på musikkinstitusjonen Muddy Waters til samarbeid med ESC vinner Alexander Rybak.


Billy T Band - et blues band
Billy T Band

«Billy T is Back On Track»

Bill har rundet 70 og vunnet 2 Spellemannpriser for tidligere album med Billy T Band (2010 og 2012).

Han har også skrevet en låt til Vidar Busk’s kommende album i tillegg til å være halvparten av the Bills sammen med Bill Booth. Samarbeidet med Låtskriveren og produsenten Kim Edvard Bergseth er ingen tilfeldighet – de har kjent hverandre i tjue år. «Bill er et musikalsk unikum og han liker å utfordre ulike musikksjangre. Det er alltid like spennende å se hvor vi ender opp!» forteller produsent Kim Edvard Bergseth.


Billy T er tilbake med en smakebit fra albumet som slippes nå i høst. Singelen ”Back On Track” er skrevet i samarbeid med Kim E. Bergseth og viser at Billy T er som god årgangsvin. Dette gynger, groover og låter fetere enn noen gang!

Back On Track er en herlig groovy låt som tar lytteren med til et sydende møte mellom stemningsfull Blues og laid back Americana.

Billy T Band er:

William R. Troiani: Bass og vokal

Håkon Høye: Gitar og vokal

Ian F. Johannessen: Gitar

Alexander Pettersen: Tromme


Ikke gå glipp av dette her!


CC: 250/300

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page