top of page
  • Forfatterens bildeGrenland Blues og Roots Klubb

Damer i Blues 16.11.2019

”Damer i Blues” kan i år feire 15 års jubileum, og det er ingen tvil om at denne duoen gjennom årenes løp har bygd seg opp til å bli et av Norges mest populære musikkprosjekter.

Rita og Margit har de siste årene hatt mange konserter sammen, der de viktige kvinnene i bluesens historie hedres. Duoen er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter, men som ikke fikk friheten til å formidle dette ut til folket.

De har denne kvelden med seg sine to faste anerkjente musikere Morten Omlid på gitar og Alexander Pettersen på trommer.

I sine konserter fremfører de et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul, gospel og hillcountryblues. Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Ida Cox, Big Mama Thornton, Bessie Smith, Elizabeth Cotten og ikke minst Kristin Berglund, er noen av damene som får sin velfortjente hyllest i løpet av en konsert.

Damer i Blues har i løpet av sine år på veien besøkt små og store scener i både inn og utland. Duoen har uten tvil fått en sterk posisjon i bluesmiljøet og i tillegg til en rekke konserter her hjemme, har de besøkt festivaler i både Sverige, Finland, Sveits, Italia, Tyskland og USA.

Med stolthet kan vi også fortelle at Rita Engedalen har mottatt mange «høyt hengende» priser for sitt musikalske arbeid og sine musikalske prestasjoner gjennom årene! Under Notodden Bluesfestival i 2016, fikk hun en velfortjent en stjerne lagt ned på Notodden’s egen «Blues Walk Of Fame».

• Spellemannspris i klassen for BLUES i 2006, for sitt album «Heaven ain’t ready for me yet» • Bluesprisen på Notodden Bluesfestival (2010) • Rolf Gammleng prisen (2010) • Kongsberg By sin Fortjenestemedalje (2011) • Buskeruds Fylkeskunstnerpris (2012) • Vinner av European Blues Challenge (2012) • Innlemmet i Notodden’s «Blues Walk Of Fame» (2016)

Sommeren 2015 stod Damer i Blues på scenen i Clarksdale Mississippi på den legendariske festivalen “Sunflower River Blues & Gospel Festival» Duoen holdt to konserter og fikk en varm mottagelse i «bluesens vugge» Mississippi. http://www.sunflowerfest.org/

CC:200/250
4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page