top of page
  • Forfatterens bildeGrenland Blues og Roots Klubb

Ronny Aagren

Lørdag 17 desember på Kafè K.

Ronny Aagren ble født i November 1971, og kommer fra Jessheim, Norge. Ronny begynte sin musikkarriere tidlig på 80-tallet, og har turnert i inn og utland i forskjellige band i 30 år, men det hele startet hjemme i stua, hvor moren spilte på en kassegitar som hun hadde fra da hun var liten, og Ronny fulgte iherdig med. Ronny kjøpte sin første gitar som 14 åring, en sort Ibanez Les Paul, som han den dag i dag spiller slide på. Inspirert av de tidlige Delta blues artistene som Robert Johnson, Blind Willie Johnson, samt BB King, Howlin' Wolf, The Fabulous Thunderbirds, Ry Cooder og mange flere, har han med årene skapt et eget distinkt uttrykk når det gjelder sitt gitarspill. Han er først og fremst kjent for å være en fremragende slide-gitarist og regnes av mange i dag som en av landets fremste bluesgitarister.

Ronny Aagren er både låtskriver og komponist på albumets låter. Mye av materiale er hentet ut fra eget liv og erfaringer - noe som gir publikum en følelse av ekte formidling, trøkk og spilleglede Bandet ble satt sammen i Mars 2016 og hadde sin debutkonsert på Color Line Bluescruise i april 2016. Dette var starten på noe som skulle vise seg å bli en skikkelig kickstart for det nystartede bandet. 2017 viste seg å bli et suksessfullt år med mye konserter og en egen plateutgivelse. Ronny Aagren sitt album “Close to You” fikk stor oppmerksomhet og spilletid på radio i inn- og utland, og en rekke gode anmeldelser i Norge, USA, Australia, England, Frankrike, Spania, Holland, Belgia og Tyskland.

Ronny Aagren ble også valgt ut til å representere Norge og Norsk Bluesunion (NBU) i «The International Blues Challenge 2019», som fant sted i Memphis, Tennessee. Desember 2021 ga artisten ut singelen “It’s You” som også er med på det lenge forventede andre-albumet “Changes” som ble lansert 20. Mai 2022. Albumet har allerede fått radiotid i flere deler av verden og releaseturneen er allerede godt i gang.

37 visninger0 kommentarer

댓글


bottom of page