top of page
  • Forfatterens bildeGrenland Blues og Roots Klubb

Tiger City Jukes

20 november på Kafe K


TCJ har vært et av Norges ledende bluesband siden starten i 1995. De har seks kritikerroste album i katalogen, og stilen deres har forandret seg fra tilnærmet klassisk Chicagoblues i starten i mot en mer sumpete rock vibe på de senere albumene. På de to nyeste albumene er det dratt inn elementer fra flere stilarter, men fremdeles ligger det en vibrerende sumpete bluesfeeling i fundamentet.

Knut Eide - vokal/gitar, Harald Stokke - gitar, Atle Rakvaag - bass, Espen Moen - trommer


Tiger City Jukes er som så mange andre band, veldig klare til å komme ut av koronatåka. Bandet rakk akkurat å gi ut «Live i Artilleriverkstedet» på dobbel vinyl i mars 2020, før landet gikk rett i nedstenging.

Nå gleder gutta seg til å komme tilbake til Porsgrunn og Grenland Blues og Rootsklubb, etter å ha flyttet på konsertdatoen to – tre ganger siden koronaen traff.

Tiger City Jukes har vært i sving siden 1995, og har turnert aktivt på bluesklubber og festivaler over hele Skandinavia, BeNeLux og Florida USA. Bandet har seks kritikerroste plateutgivelser på samvittigheten, og musikkstilen har svingt fra shuffle- og swingbasert blues i begynnelsen, til et litt mer sumpete rockeuttrykk i dag. Plata «Moonlight Crying» (2012) er et eksempel på dette, med musikk litt på siden av den ordinære bluessjangeren.

På den siste utgivelsen «Live i Artilleriverkstedet», ble bandet utvidet med mannskaper fra «Moonlight Crying» innspillingen, og på det meste var ni musikere i sving på scenen. Bandet har jo etter hvert et stort repertoar å plukke musikk fra, så her er det alt fra swingende shuffle til sumpete, mollstemt rock.

Bandet turnerer nå som en kvartett med Knut Eide og Harald Stokke i front, og med Atle Rakvåg og Espen Moen på henholdsvis bass og trommer.

17 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page