top of page
  • Forfatterens bildeGrenland Blues og Roots Klubb

Akkerhaugen Raid

Lørdag 15 april kl. 21 - 24 på Kafè K.


Akkerhaugen Raid er et alternativt bluesrock-band som har sitt utspring fra miljøet rundt Akkerhaugen Rocksamfunn. Basslegende Jens Olav Haugen, kjent fra Rita Engedalen & Backbone og egne utgivelser, gikk i 2019 sammen med yngre krefter i miljøet på Akkerhaugen og lagde et“late nite blues band”. Siden det har bandet vært uredde for å gå i nye retninger. Noen har kalt musikken sprøytemiddelbefengt låverock fra Telemarksdeltaet, andre har kalt det okkult soul fra myllargutens bakgård. Her kan en støvete countrylåt være like naturlig som en småsyrete jazzlåt, men det rå og ærlige samspillet er alltid en bærebjelke i bandet.

Jevnt og trutt arbeid de siste åra har resultert i to plater og en rekke konserter på blant annet Notodden blues festival, Wrightegaarden, Bø jazzklubb og Krøsset i Oslo. Da plata "Nite Owl Method" kom ut i 2021 mente Bluesnews at "det er internasjonal kvalitet over dette bandet" og plata fikk spilletid på blant annet bluesasylet. Høsten 2022 innledet bandet et samarbeidet med gitaristen Dick Taylor kjent fra det britiske rockebandet The Pretty Things og i 2023 kommer det ut musikk fra dette samarbeidet og bandet sitt tredje album "Red Filipino Viper"

Akkerhaugen Raid er Fredrick Kaasa på vokal og gitar, Jan Birger Akerhaugen på gitar, Anders Hefre på keyboard og blåseinstrumenter, Jens Olav Haugen på bass, og Arne Steinar Myrvang på trommer.

CC: 250/300

116 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page